Nyheter

Webbinarium – Att beräkna lönsamheten av miljöåtgärder i vattendrag

Inlagd 15 mars, 2018 | Kategorier: Nyheter |

Idag höll vi ett kostnadsfritt webbinarium om ett nytt verktyget för att beräkna den finansiella och samhällsekonomiska lönsamheten av miljöförbättrande åtgärder i vattendrag. Verktyget är ett resultat av forskningsprogrammet Kraft och liv i vatten som Anthesis Enveco har deltagit i. Verktyget är Excel-baserat och kan laddas ned från Energiforsks hemsida.

Webbinariet vände sig till alla som arbetar med vattenmiljöfrågor på energiföretag, myndigheter och ideella organisationer, och som har intresse för ekonomiska analyser. Det hölls av Henrik Nordzell som är analytiker och Tore Söderqvist som är forskningschef på Anthesis Enveco. De visade hur verktyget är upplagt och dess olika funktioner. För er som missade att delta finns en inspelning här: