Nyheter

Anthesis Group arbetar med Peak Performance

Inlagd 21 oktober, 2019 | Kategorier: Nyheter |

Anthesis Sverige är en del av det globala konsultbolaget Anthesis Group som har omkring 500 medarbetare i 15 länder runt om i världen. Kärnverksamheten inom Anthesis Group är att erbjuda tjänster och lösningar inom hållbarhet och cirkulär ekonomi. En styrka i vårt arbete är den kompetens som företaget besitter globalt och de möjligheter som det ger att arbeta tillsammans och utbyta erfarenheter globalt.

Vi visar därför detta projekt med svensk koppling som våra kollegor på Anthesis Group globalt har arbetat med. Genom expertkompetens inom hållbarhet i klädbranschen har Anthesis i Storbritannien arbetat med Peak Performance i Sverige. Uppdraget handlade om att stödja Peak Performance, och ytterligare 12 varumärken och återförsäljare som deltog i European Clothing Action Plan. Anthesis roll var att bistå ECAP-deltagarna med att utveckla och följa upp strategier for ökad användning av hållbara fibrer i deras klädkollektioner, för att på så sätt minska miljöpåverkan. Resultatet av arbetet var att miljöpåverkan från Peak Performance klädkollektion minskade kraftigt mellan 2015 och 2019. Vattenfotavtrycket gick ned med -34 % och CO2-fotavtycket med -13 %, tack vare den fiberstrategi som de tog fram inom ramen för ECAP. Anthesis tog även fram en rapport med fokus på biobaserade material inom klädbranschen på uppdrag av Peak Performance.

Ria Kearney var projektledare och bland de andra medverkande från Anthesis fanns Klas Wetterberg. Klas kommer från Sverige, men har studerat i Storbritannien och arbetar sedan 2018 inom Waste & Resource Sustainability på Anthesis i London.

Läs mer om arbetet för Peak Performance här.