Nyheter

Anthesis Group arbetar med House of Dagmar

Inlagd 15 januari, 2020 | Kategorier: Nyheter |

Anthesis Sverige är en del av det globala konsultbolaget Anthesis Group som har omkring 500 medarbetare i 16 länder runt om i världen. Kärnverksamheten inom Anthesis Group är att erbjuda tjänster och lösningar inom hållbarhet och cirkulär ekonomi. En styrka i vårt arbete är den kompetens som företaget besitter globalt och de möjligheter som det ger att arbeta tillsammans och utbyta erfarenheter globalt.

Vi har tidigare visat ett projekt med svensk koppling som våra kollegor på Anthesis Group globalt har arbetat med. Vi vill nu presentera ytterligare ett projekt med svensk koppling. Genom expertkompetens inom hållbarhet i klädbranschen har Anthesis i Storbritannien arbetat med House of Dagmar i Sverige. Uppdraget handlade om att stödja House of Dagmar, och ytterligare 12 varumärken och återförsäljare som deltog i European Clothing Action Plan. Anthesis roll var att bistå ECAP-deltagarna med att utveckla och följa upp strategier for ökad användning av hållbara fibrer i deras klädkollektioner, för att på så sätt minska miljöpåverkan. Resultatet var att House of Dagmars användning av hållbara fibrer ökade från 7% år 2017 till 25% år 2019, framförallt tack vare ekologisk bomull, återvunnen polyester, lyocell och återvunnen ull. Anthesis bistod även med en djuplodande analys av olika scenarier för hur House of Dagmar kunde förlänga textilfibrers aktiva liv.

Ria Kearney var projektledare och bland de andra medverkande från Anthesis fanns Klas Wetterberg. Klas kommer från Sverige, men har studerat i Storbritannien och arbetar sedan 2018 inom Waste & Resource Sustainability på Anthesis i London.

Läs mer om arbetet för House of Dagmar here.