Nyheter

Webbinarium med Dalarnas högskola – BeSmå

Inlagd 8 juni, 2020 | Kategorier: Nyheter |

Den 11 juni arrangerar BeSmå tillsammans med Dalarna University och Jonn Are Myhren m.fl. ett webbinarium med korta presentationer om aktuell forskning och efterföljande diskussioner om samverkansmöjligheter. Presentationerna kommer att handla om:

  1. Hållbara villakvarter – Ur ett samhällsplanerarperspektiv

Här lyfts frågan om hur den byggda miljöns struktur påverkar energianvändningen. Presentatör: Therese Olsson.

  1. Dalarnas villa – Miljömässig livscykelanalys och U-värden med olika isolermaterial 

Presentationen ger ett energi- och miljöperspektiv på ytterväggars påverkan vid olika isoleringsmaterial. Vi får även höra om produktionsfasernas (A1-A3) koldioxidutsläpp. Presentatör: Bojana Petrovic.

  1. Dalarnas villa – Smarta ventilationssystem och boendes beteenden – hur påverkas energianvändningen och inneklimatet? 

Dalarnas Villa är ett provningshus där vi kan följa en familjs upplevelse av inomhusmiljön. Vad händer när vardagsliv och ‘smarta’ ventilationssystem träffas? Njuter människorna av att allt styrs automatiskt eller gör ibland systemen förändringar som inte uppskattas? Presentatör: Ian Garman.

  1. Dalarnas villa – Målsättningen, lärdomar och nästa steg

Forskargruppen på Dalarnas Villa delar med sig av några konkreta insikter som kan vara användbara för småhusbranschen. Här kommer det även lyftas en diskussion om vad BeSmå-medlemmarna vill att forskare ska fokusera på framöver. Presentatör: Jonn Are Myhren.

Webbinariet kommer att ledas av Agneta Persson och Sanna Börjesson. Anmälan sker genom BeSmå.